České univerzity sbíraly kontakty na mezinárodním veletrhu

10. 7. 2009 | Aktuality

V posledním květnovém týdnu se v americkém Los Angeles konal mezinárodní veletrh o vzdělávání NAFSA, kde se ve vlastním stánku prezentovaly i české univerzity.

Stánek, který byl součástí projektu „Study in the Czech Republic“, organizovala Národní agentura vzdělávacích programů (NAEP). Její činnost spadá pod Dům zahraničních služeb Ministerstva školství. „Cílem stánku bylo poskytnout prostor nejen pro celkovou prezentaci České republiky jako atraktivní studijní destinace, ale i pro osobní jednání jednotlivých vysokých škol s partnerskými univerzitami. Od aktivní účasti na největším světovém setkání pracovníků zahraničních odborů vysokých škol si slibujeme, že v dohledné době pomůže zvýšit objem mezinárodních studentských a vědeckých výměn hlavně s mimoevropskými zeměmi, jako je např. USA nebo Korea,“ vysvětluje cíle české výpravy Tereza Babková z NAEP. Finance poskytl program Erasmus Mundus, jehož cílem je propagace a podpora evropského vysokého školství v mezinárodních kruzích.

V Los Angeles se prezentovaly obě české největší univerzity – Univerzita Karlova v Praze a Masarykova univerzita v Brně, ale objevili se zde také zástupci Vysokého učení tecnického v Brně, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, Slezské univerzity v Opavě, pražské České zemědělské univerzity i dalších škol a institucí.

Zdroj: tisková zpráva NAEP, web NAFSA