Certifikované kurzy energetického a facility managementu na MVŠO mají první úspěšné absolventy

30. 1. 2012 | Tiskové zprávy

V předmětu Základy energetického managementu se studenti v průběhu semestru seznamovali se základy energetického managementu a dále se rozvíjeli v oblastech ekonomicky a environmentálně šetrné výroby i spotřeby energie a zlepšování účinnosti energetického vybavení budov. Studenti se v rámci výuky zúčastnili exkurzí nebo přednášek expertů ze Schneider Electric. Úspěšní absolventi získali certifikát garantovaný firmou Schneider Electric a nejlepší student získal nárok na bezplatnou exkurzi do centrály této společnosti v komplexu HIVE v Paříži. Pokračováním předmětu Základy energetického managementu je předmět Energetický management, který bude zaměřen především na vyhodnocování investic do úsporných opatření a třetím stupněm certifikovaných kurzů je absolvování výukového modulu Energy University by Schneider Electric formou e-learningu.

Studenti předmětu Facility management se v průběhu semestru seznamovali s pojetím facility managementu, s tím, jak je vnímán v mezinárodním pojetí a podle evropských norem. Předmět se zaměřil zejména na vztahy mezi interním a externím facility manažerem a praktické řešení zajištění podpůrných procesů v rámci podniku. Úspěšní absolventi předmětu získali certifikát garantovaný IFMA CZ.

„Moravská vysoká škola Olomouc se neustále snaží inovovat studijní proces. Dokladem toho jsou např. i certifikované kurzy energetického a facility managementu, které našim studentům v rámci výuky nabízíme. Naším cílem je, aby absolventi MVŠO byli vybaveni znalostmi i zkušenostmi z naší i zahraniční firemní praxe a aby měli orientaci v oborech, které přispějí k větší variabilitě jejich pracovních kariér,“ zdůrazňuje Michaela Vaněčková, prorektorka pro studijní a pedagogické záležitosti.

Také dle garanta výuky Energetického managementu na MVŠO Ladislava Chmely získávají úspěšní absolventi certifikovaných kurzů energetického a facility managementu konkurenční náskok na trhu práce před absolventy jiných vysokých škol. „Energetický management a facility management jsou dle mého názoru obory, které jsou jednoznačně na vzestupu a již dnes je na trhu práce po absolventech těchto perspektivních oborů poptávka. Lze očekávat, že s rostoucími cenami energií a zvyšujícím se tlakem na optimalizaci podpůrných činností ve firmách se bude tato poptávka dále zvyšovat,“ dodává Chmela.

Kontakt: Monika Mackovíková, tel. 724 444 368, monika.mackovikova@mvso.cz