Bridging Perspectives Program na UK

1. 8. 2009 | Aktuality

Už jen několik dní zbývá do uzavření přihlášek do Bridging Perspectives Program (BPP), tedy nového akademického projektu, který společně organizuje Council on International Educational Exchange (CIEE), Filozofická fakulta UK a Ústav jazykové a odborné přípravy UK. Přihlášky a motivační dopis v angličtině je možné zasílat do 10. srpna.

BPP je mezinárodní výměnný studijní program určený pro vysokoškolské studenty z různých univerzit USA, kteří každý rok přijíždějí na Karlovu univerzitu a několik týdnů až měsíců zde studují obory jako politické, sociální a humanitní vědy, historie, ekonomika, obchod, management a mezinárodní vztahy, filmové vědy, česká hudba a umění a anglický jazyk. Těchto kurzů se nyní mohou zdarma účastnit také ti studenti Univerzity Karlovy, kteří se zajímají o česko-americké vztahy, touží po zdokonalení svých jazykových dovedností a chtějí získat nové studijní zkušenosti i zahraniční kontakty a přátele. Studium je ukončeno získáním závěrečného certifikátu a doporučujícího dopisu pro budoucího školitele nebo zaměstnavatele absolventa programu.

Letošním tématem projektu je „Česko v evropském kontextu – kulturní a společenský rozvoj a změny“ a za svůj cíl si klade „upevnění česko-amerických kulturních a vzdělávacích vazeb na univerzitních principech“. Podzimní termín kurzů probíhá od konce srpna do poloviny prosince.

Bližší informace o projektu včetně studijních nároků a místa konání kurzů vám poskytne Informačně-poradenské centrum UK (Celetná 13, Praha 1; tel. 224 491/ 850, 893, 898, e-mail: E-mail: ipc@ruk.cuni.cz) nebo CIEE (Council on International Educational Exchange) –Bridging Perspectives Program (K Rotundě 8, Praha 2, Vyšehrad; tel. 24 923 084, e-mail: anne.curtis@ujop.cuni.cz). Další informace najdete také na stránkách Univerzity Karlovy, CIEE a také zde.

Zdroj: informační bulletiny o BPP (v angličtině zde, v češtině zde)