Biologická olympiáda na Mendelově univerzitě v Brně

28. 4. 2012 | Tiskové zprávy

Ústředního kola ve dnech 23. – 27. dubna 2012 se účastní 36 soutěžících z celé ČR, kteří postoupili na základě výsledků krajských kol kategorie A (studenti nejvyšších dvou ročníků SŠ). Vlastní soutěž probíhá zpravidla ve třech dnech. Soutěžní program je doplněn kulturními a vzdělávacími akcemi.

Studenti se utkají hned v několika disciplínách, přes poznávání přírodnin, až po specializované úkoly v laboratořích. Ceny pro nejlepší řešitele a vítěze zajistil Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny Mendelovy univerzity v Brně (ŠLP Křtiny MENDELU) a nakladatelství Lesnická práce, Lesnická a dřevařská fakulta MENDELU poskytla ceny vyrobené ve vlastních dílnách. Slavnostní ceremoniál spojený s vyhlášením výsledků ústředního kola a společenským večerem se koná v reprezentativních prostorách univerzity, a to za účasti představitelů MENDELU, města, kraje a celé řady významných osobností.

Akce probíhá pod garancí LDF MENDELU ve spolupráci s krajskou komisí pro Biologickou olympiádu a pod záštitou rektora Mendelovy univerzity v Brně, Jihomoravského kraje, Města Brna a Generálního ředitelství pro zdraví a ochranu spotřebitelů Evropské komise v Bruselu.

Poznámka:
Krajské kolo v kategorii A (studenti maturitních a předmaturitních ročníků) se uskutečnilo 30. března 2012, krajské kolo v kategorii B (studenti 1. a 2. ročníků středních škol, nebo 5. a 6. ročníků víceletých gymnázií) 13. dubna 2012 v prostorách Lesnické a dřevařské fakulty MENDELU v Brně – Černých Polích.

Za LDF MENDELU
Ing. Jiří Libus, jiri.libus@mendelu.cz
Tel.: 545 134 190