V Terezíně vznikla nová soukromá vysoká škola

1. 6. 2011 | Aktuality

V Terezíně na Litoměřicku zahájila činnost nová soukromá vysoká škola: Vysoká škola aplikované psychologie (VŠAPs). Akreditaci dostala zatím k jedinému oboru, a to Personální a interkulturní management, který je vypisován v rámci programu Humanitní studia. Obor je tříletý a jeho absolventi získají titul Bc. Otevřen bude již od akademického roku 2011/2012.

O oboru

Obor se snaží sledovat trendy vývoje v české společnosti a jejího přechodu do postindustriálního stádia v době globalizace. Reflektuje především současný multikulturní rozvoj, související se stále rostoucí migrací pracovníků.
Cílem oboru je připravit kvalifikované odborníky, kteří budou schopni aplikovat znalosti nabyté v oblasti psychologie a dalších společenskovědních oborů v praxi, a to zejména v oblasti managementu, personalistiky a řízení lidských zdrojů, kde hraje významnou roli práce s domácími i zahraničními pracovníky, menšinami a etniky.

Uplatnění absolventů

Z absolventů se po dokončení studia mohou stát například personalisté a odborníci v oblasti HR či jako koordinátoři vzdělávacích projektů, a to například i pro příslušníky jiných národností, menšin a etnik. Po získání příslušné praxe mohou rovněž zastávat například manažerské pozice v oblasti řízení lidských zdrojů. Působit však mohou také jako odborní pracovníci ve veřejné a státní správě, na úřadech práce a v orgánech krajů, měst a obcí, jako specialisté na obchodní a další formy spolupráce s jednotlivci a týmy z jiných států i kultur.

Přijímací zkoušky

Přijímací řízení bude dle výběru uchazeče probíhat buď v Terezíně v budově VŠAPs, nebo v Praze (Podnikatelský institut PYRAMIDA, s.r.o., Karlštejnská 30, Praha 5 – Jinonice). Sestávat bude z testu z oblasti společenských věd v rozsahu středoškolské výuky a z pohovoru nad přečtenou literaturou.
Poplatek za jeden semestr studia činí 24 900,– Kč, přihlášky je nutno odevzdat nejpozději do 15. června 2011.

Více informací naleznete na stránkách VŠAPs.

Zdroj: www.vsaps.cz
Zdroj foto: VŠAPs