Třetí ročník openairu – Hudba z FEKTu 2010

29. 9. 2010 | Tiskové zprávy

Organizátory od samého rána trápil déšť, který měl v různé intenzitě komplikovat celou akci minimálně do 14 hodin. Už od 6 hodin ráno začalo před Machinou růst pódium a stánky s občerstvením. Úderem dvanácté hodiny vše vypuklo. Kapelu Applause, výherce loňského ročníku, slyšelo jen pár desítek odvážlivců, kterým nepřízeň počasí evidentně nevadila. Po nich následovaly samotné soutěžní kapely, kde alespoň jeden z členů studuje na FEKTu v jakémkoli studijním programu. Soutěžní část zahájil slovenský hudebník Rastislav Somora se svým sólovým výstupem. Svou odvahou a umem si vysloužil velkou přízeň diváků, kteří mu mohutně zatleskali. Po něm rozezněla svoje dvě basové kytary a bubny skupina Two Basses. Během jejich netradiční, ale přesto velmi kvalitní produkce přestalo pršet a areál se konečně začal plnit návštěvníky. O jejich přízeň dále soutěžily kapely Fistampoxar, sic.engine a Cross the line.

Nejen studenti na fakultě jsou muzikálně vzděláni, celou akci oživilo jazzové vystoupení zaměstnanců z Ústavu telekomunikací. I když šlo o žánrově poněkud odlišné vystoupení, obecenstvo zaujalo a jejich reakcí byl mohutný aplaus a skandování „ještě“. V 18:45 vystoupil první známý host, náchodská skupina Heebie Jeebies, která přijala pozvání podruhé v řadě a stává se jedním z hlavních taháků celého projektu.

Před poslední kapelou byly vyhlášeny výsledky soutěže studentských kapel. Vyhrála skupina Cross the line z Brna a její zástupci z rukou proděkana FEKTu Petra Fiedlera a vedoucího SPS Petra Bílka převzali cenu za první místo.

Tečku za celým festivalem udělalo seskupení Poletíme? z Brna, které slyšelo kolem 1000 návštěvníků a náramně se jejich produkcí bavili.

Po celý den paralelně na druhé stagi ve VŠK Terč bavil posluchače Dj Dick Florida a k večeru vystoupila skupina Vees, kterou slyšel nacpaný Terč. Mezery mezi jednotlivými kapelami vyplňoval bohatý doprovodný program. Ať již vystoupení členů SPS a jejich hra na lahve, různé soutěže, nebo Caoiera Nicolao (cvičí pod CESOU), která sklidila bouřlivý potlesk.

Celá akce proběhla pod záštitou primátora statutárního města Brna Romana Onderky a děkanky FEKT Prof. Ing. Jarmily Dědkové CSc. Více informací o celém projektu naleznete na webových stránkách http://sps-fekt.cz/hudba. Projekt Hudba z FEKTu byl realizován hlavně díky obrovské snaze členů SPS, kteří opět ukázali, že se na VUT se dají pořádat perFEKTní akce.

Informace o fakultě:
První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě VUT poprvé již v roce 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetiky, která se později transformovala na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na naší fakultě přes 23 000 absolventů. V roce 2001 získala fakulta současný název – Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) a o rok později získala akreditaci nových moderně pojatých studijních programů ve strukturovaném studiu. Na fakultě studuje více než 4 400 studentů v bakalářském, magisterském a doktorském studijním programu. Studium na fakultě je orientováno na široké spektrum vědeckých oblastí: řídicí technika a robotika, biomedicínské inženýrství, silnoproudá elektrotechnika a elektronika, elektronika a elektrotechnologie, mikroelektronika, radioelektronika a teleinformatika.

Pro více informací mě neváhejte kontaktovat.

Tiskový kontakt:

Jiří Wagner
manažer vztahů s veřejností
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
VUT v Brně
GSM: 604 504 695
mail: wagner@feec.vutbr.cz
www.feec.vutbr.cz

Další články k tématu