Šest AI aplikací, které vám pomůžou při studiu

28. 2. 2024 | Studentský život

AI aplikace
Umělá inteligence
může být šikovným pomocníkem při studuji, pokud ji používáte obezřetně a v souladu s pravidly vaší školy. Vybrali jsme pro vás šest aplikací, které vám pomůžou ať už potřebujete vypočítat matematickou úlohu, nebo napsat kvalitní text v angličtině.

ChatGPT

ChatGPT je univerzální nástroj, který vám může pomoct se vším od programování, psaní seminárních prací, až po řešení složitých i jednoduchý úloh. Funguje tak trochu jako studijní parťák. Zeptat se ho můžete třeba i na to, co máte večer uvařit.

Některé školy už umožňují využívat AI při psaní prací, podmínkou ale je, že ji musíte uvést jako zdroj. Každopádně při učení vám může být vždycky nápomocná, jenom pozor, nástroj rozhodně není dokonalý a informace, které díky ChatGPT získáte, byste si měli ověřit ještě z dalších zdrojů.

Beta Character AI

Beta Character AI na rozdíl od ChatGPT neslouží primárně k získávání informací, ale spíš k prosté zábavě. I díky tomuto nástroji si nicméně jeho uživatelé můžou procvičit cizí jazyky při rozhovorech s chatbotem. Beta Character AI vám může také dát tipy na zajímavou literaturu či cestovní doporučení, pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí. Aplikaci můžete využívat zdarma, nebo si připlatit za víc funkcí.

Gauth

Gauth je pomocníkem při řešení domácích úkolů. Funguje tak, že vyfotíte zadání a AI následně příklad vyřeší. Zaměřuje zejména na matematické, fyzikální nebo chemické úlohy. Podle statistik Gauth za dobu své existence vyřešil už miliardu úloh a denně přibývají dva miliony dalších.

Pokud je na váš příklad AI krátká, Gauth také nabízí možnost promluvit si se skutečnými lektory 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Řešení náročné úlohy můžete získat i do deseti minut.

Quizlet

Quizlet přeformátuje vaše zápisky do podoby kartiček, které jste možná v dětství používali k učení slovíček. Aplikace tak přijde vhod, pokud se například musíte nabiflovat mnoho termínů a definic. V rámci aplikace můžete využít i funkci Q-Chat, který funguje jako AI lektor. Používat ji můžete na počítači i telefonu.

V aplikaci najdete i kvízy a hry. Quizlet proto vyhovuje lidem, kteří se rádi učí zábavnou formou. Pokud budete Quizlet používat delší dobu, zapamatuje si, co vám nejde a bude vás to nutit častěji opakovat.

Grammarly

Grammarly je placený nástroj pro kontrolu gramatiky a stylistiky anglicky psaných textů. Přijde vám vhod pokud píšete anotaci k závěrečné práci nebo absolvujete předměty v angličtině.

Aplikace vás upozorní nejen na gramatické chyby, ale i na nejasně formulované fráze, příliš dlouhé věty a další nešvary, kterými může trpět váš text. Současně kontroluje originalitu textu a porovnává ho s databázemi akademických textů, takže se nemusíte bát, že vás někdo osočí z plagiátorství.

Notability

Notability funguje jako digitální zápisník. Aplikace je dostupná na iOS a macOS. Uživatelům umožňuje kromě psaní i kreslit. V poznámkách se navíc nikdy neztratíte, protože Notability umožňuje vyhledávání v zápiscích.

Na rozdíl od skutečného papírového zápisníku, který můžete ztratit nebo někde zapomenout, Notability s uživatelem cestuje, kamkoliv se vydá. Má totiž funkci synchronizace, takže ho můžete používat na počítači i v telefonu.

Zdroj: College Cures

Další články k tématu

Konec bakalářek v Česku? Některé fakulty je zrušily

Konec bakalářek v Česku? Některé fakulty je zrušily

Už více než rok jsou aplikace Chat GPT a Open AI přístupné širší veřejnosti. Za tu dobu stihly zásadním způsobem proměnit české školství. Na některých fakultách kvůli těmto aplikacím zrušily bakalářské práce. Jinde jejich používání tolerují, studenti ale umělou inteligenci musí uvést jako zdroj. Studenti Katedry politologie a evropských studií Univerzity Palackého od letošního zimního …

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

  Pro začlenění umělé inteligence (AI) do výuky se vyslovilo 56 procent učitelů. Vyplývá to ze studie Univerzity Palackého v Olomouci a společnosti Microsoft. Naopak 19 procent vyučujících si myslí, že AI do výuky nepatří. Vedoucí výzkumného týmu Kamil Kopecký však upozorňuje, že ačkoliv většina pedagogů je pro umělou inteligenci, pohled na ni má každý jiný. …

Další fakulta ruší bakalářské práce. V budoucnu se připojí další školy

Další fakulta ruší bakalářské práce. V budoucnu se připojí další školy

Po podnikohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) ruší bakalářské práce také Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity. Klasické „bakalářky“ tam nahradí závěrečný projekt. V budoucnu by nový koncept měla zavést i přírodovědecká fakulta, konkrétně pro obor chemie. Podle proděkanky ekonomicko-správní fakulty Marie Hladké nestojí za zrušením bakalářských prací pouze rozmach umělé inteligence. „Umělá inteligence dokáže v současnosti …