Nově zakreditovaná 1. soukromá vysoká škola uměleckého výtvarného zaměření – ART & DESIGN INSTITUT

21. 1. 2015 | PR články

Nově zakreditovaná 1. soukromá vysoká škola uměleckého výtvarného zaměření – ART & DESIGN INSTITUT – má za sebou 1. semestr. Jak se jí podařilo etablovat, co nabízí, čím je originální?

FILOZOFIE ŠKOLY

Výuka není zaměřena pouze na solitérního umělce, ale kreativně vzdělaného a teoreticky erudovaného absolventa, který se bude velmi dobře orientovat na trhu a nacházet na něm pro svá díla uplatnění. Tedy profesní bakalář umění, člověk pracující jak na vlastní tvorbě – tak i v umění / s uměním / vedle umění. Absolvent tak bude schopen po získání BcA. nalézt pracovní uplatnění v oblasti reklamy, marketingu, kreativních studiích, nebo v galeriích, muzeích a dalších organizacích či firmách. Jedná se o výuku a profil umělce 21. století, k tomu směřuje celá koncepce školy – moderní, flexibilní, aktuální.

STUDIUM

Student si vybere pro 1.rok jeden ze šesti kreativních předmětů (Malba, Grafika, Fotografie, Multimédia, Umělecké dílo v prostoru, Intermédia), ve 2. roce si k němu přidá druhý, který se s tím prvním doplňuje, rozšiřuje ho. Ve 2. a 3. roce tedy studuje 2 kreativní předměty + šest předmětů teoretických – nezbytných pro kvalitní vědomostní zázemí (Dějiny umění, Marketing a obchod uměleckých děl, Muzejnictví a galerijnictví, Filozofie uměleckého projevu, Psychologie umění, Kulturní antropologie a umění). Studium není určeno pouze pro absolventy uměleckých SŠ – naopak, cílem je nabídnout umělecké vzdělání zájemcům o ně, kteří se v dané oblasti chtějí rozvíjet. Na trhu VŠ je přetlak v nabídce ekonomických oborů – jen minimální šanci na studium však mají zájemci o oblast výtvarného umění.

VYBAVENÍ

ART & DESIGN INSTITUT nabízí svým studentům zcela mimořádné technické vybavení pro výuku v ateliérech – v Multimédiích 20 PC iMac s obrazovkou 27 palců, ve Fotografii nejmodernější zábleskové lampy Hensel, softboxy, fotoaparáty Nikon a Canon D5 Mark III. a další, splňující aktuální trendy. Fotografie je možné také přímo v ateliéru upravovat v nainstalovaném iMac s Adobe. Zařízení ateliéru Grafika disponuje v zahraničí speciálně pro ADI vyrobeným unikátním hlubotiskovým grafickým lisem s šíří 120 cm a dalším zařízením. Pro studenty je zdarma wi-fi, ISIC karta, intenzivní výuka AJ od prestižní mezinárodní jazykové agentury Berlitz.

954828–832209090154960–5384803125618913133-n-a.jpg

PEDAGOGOVÉ

Všichni vyučující jsou renomovaní, uznávaní špičkoví odborníci ve svém oboru – ať již aktivní, současní umělci v kreativních předmětech, nebo významní teoretici v předmětech teoretických.

V současnosti na ART & DESIGN INSTITUT studuje téměř 70 studentů z 9ti států (vč. např. Brazílie), v březnu jsou již přijímací zkoušky pro druhý akademický rok.

Školné činí 70 tisíc korun s možností 2 splátek – lze si na ně vydělat brigádami – je to 5 833,– Kč/měsíc. Škola pořádá pro studenty workshopy s možností výdělku v rámci odborných – uměleckých praxí.

Navštivte nás na Facebooku, kde si můžete také prohlédnout video o nás.