Absolventi VŠB-Technické univerzity Ostrava nemají problém při hledání práce v oboru!

1. 6. 2015 | Uplatnění studentů a absolventů

Technické vzdělávání se vyplácí. To vědí absolventi technických oborů, po kterých je dlouhodobě vysoká poptávka.

VŠB-TUO každoročně přivádí na pracovní trh specialisty na přesné strojírenství, informační technologie, energetiku, ekonomii, biotechnologie, ochranu osob nebo oblast stavebnictví. A ve svých oborech práci hledají snadno. Atraktivní jsou také nástupní platy absolventů technických oborů, které podle výzkumů mezi absolventy dohání např. platy právníků.

„Úspěšnost našich studentů přičítáme pro nás tradičnímu propojení s praxí. Univerzita žije v dobrém slova smyslu v dlouhodobém manželství s průmyslem, což se oběma stranám vyplácí. Stále více studijních programů reaguje na požadavky zaměstnavatelů a stále více podniků má na druhou stranu chuť podílet se na rozvoji univerzity,” říká rektor VŠB-TUO Ivo Vondrák.

VŠB-TUO pružně reaguje na technologický pokrok a otevírá nové akreditované studijní obory jako Aplikované vědy a technologie nebo Energetika 21. století. Studijní obor Aplikované vědy a technologie je v České republice unikátním. Je určen studentům, kteří hledají široký teoretický a přírodovědný základ pro studium technických oborů. Osvojí si v něm znalosti matematiky, fyziky a chemie, a tím si rozšíří možnosti své budoucí specializace a uplatnění. Z tohoto bakalářského oboru mohou studenti pokračovat třeba studiem nově připravovaného oboru zaměřeného na superpočítání, který univerzita připravuje pro příští rok. Přijímací řízení na Aplikované vědy a technologie probíhá do 30. června 2015.

Také na další vybrané fakulty VŠB-TUO si lze stále podat přihlášku. Fakulta elektrotechniky a informatiky přijímá přihlášky do bakalářských oborů do 15. června, do navazujících magisterských oborů do 15. července. Fakulta stavební uzavírá druhé kolo přijímacích řízení 15. července, Hornicko-geologická fakulta 31. července, Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství pak 10. srpna. 

Studium probíhá převážně v areálu kampusu VŠB-TUO, který patří mezi největší ve střední Evropě. Kromě výuky nabízí ubytování, stravování, sportovní a kulturní vyžití a řadu dalších služeb. Ve vybavení kampusu nechybí pošta, pizzerie, studentské prodejny a wifi pro studenty zdarma. Součástí areálu je také galerie, knihovna a PC pavilon. Studenti mohou využít služeb lékaře i kariérního poradce. Večerní život pak pokračuje v klubu Vrtule a Wagon clubu nebo na Stodolní ulici.

Studujte ve městě Colours of Ostrava, Zlaté tretry a Jarka Nohavici. Studujte v Ostravě.

Více informací naleznete na www.vsb.cz nebo se podívejte na video kliknutím na obrázek níže.