Tereza o studiu na FP TUL: Jsme tady taková rodinka

26. 4. 2024 | PR články

Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickou Technické univerzity v LiberciStudentka Tereza S. se před čtyřmi lety přihlásila na Fakultu přírodovědně-humanitní a pedagogickou Technické univerzity v Liberci (FP TUL) a protože je v posledním semestru, její studium bakaláře pomalu končí. Proč by neměnila a proč by FP TUL doporučila i vám?

Vyučující znají své studentky a studenty jménem

FP TUL nabízí celou řadu pedagogických studijních programů, ať už dvouoborových či jednooborových, a také studijní programy se zaměřením na humanitní či přírodní vědy. Tereza S. si na svém studiu chválí především to, že fakulta díky své menší velikosti (přestože je na Technické univerzitě v Liberci největší) nabízí individuální přístup a zachovává si příjemnou atmosféru, v níž se studující cítí být viděni a slyšeni.

„Za mě je fajn, že jsme malá regionální univerzita a tedy i fakulta. Díky tomu jsme hodně času v malých skupinách lidí a máme tak šanci se během studia poznat,“ říká Tereza. „Od kamarádů, kteří studují na velkých fakultách v Praze nebo Brně, mě překvapilo, že je tam vyučující většinou vůbec neznají podle jména a říkají jim pane kolego a paní kolegyně. Stejně tak ani nemají úplně možnost poznat všechny své spolužáky, pokud spolu nechodí přímo na nějaké menší semináře. Díky tomu mi došlo, že nás na fakultě jsme vlastně taková rodinka,“ směje se.

Příroda na trase MHD a bohatá kavárenská kultura

Další nespornou výhodou, na kterou studentky a studenti FP TUL nedají dopustit, je blízkost přírody v Liberci a široké možnosti sportovního vyžití. Tramvaj a autobusy MHD vás rychle přiblíží na sjezdovku i do lesa, na Ještěd i do Jizerek. Lesní koupaliště a přehrada jsou pár minut od univerzitního kampusu, u hlavní budovy Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické je zase krásný park, ve kterém se v teplých dnech skvěle učí.

Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickou Technické univerzity v Liberci

„Mně by sem nalákalo i to množství skvělých kaváren a bister, které v Liberci jsou. O těch jsem předtím nevěděla, ale miluju to. Do pěti minut od školy jste hned v několika z nich!” pochvaluje si Tereza.

Přihlaste se na FP TUL

Pokud byste ve svém budoucím studiu ocenili kvalitní vzdělání pod vedením odborníků a zároveň přátelské prostředí, v němž se neztratíte v anonymitě a dobře poznáte své spolužáky i vyučující, podívejte se na nabídku studijních programů a přihlaste se na FP TUL. Na většinu studijních programů můžete podat přihlášku do 30. dubna 2024, některé (např. Učitelství pro 1. stupeň ZŠ) se otevřou později. Každý rok v létě je zároveň možné se na několik oborů přihlásit i do druhého kola přijímaček.

 

https://www.fp.tul.cz/

 

 

Další články k tématu

Z Liberce vozíme vědu na Harvard a módu do Paříže. Fakulta textilní!

Z Liberce vozíme vědu na Harvard a módu do Paříže. Fakulta textilní!

Studuj Fakultu textilní TUL a připrav se tak na praktický život! Vyber si z oboru „textil“ to, co tě nejvíc baví: textilní materiály, technologie, marketing nebo design. Rádi Tě u nás uvítáme. Fakulta textilní je: Unikátní = Jediná v ČR, největší v Evropě. Tradiční = Za 60 let více než 11 000 absolventů. Komplexní = Od designu přes vlákna …

Nejneobvyklejší bakalářské obory

Nejneobvyklejší bakalářské obory

Někteří maturanti zatím tápou a nejsou si ještě jistí, co by chtěli studovat a jaké obory vysoké školy vůbec nabízejí. Právo, medicína, informatika…tak přesně o těchto oborech se bavit nebudeme. Představíme vám výběr těch nejneobvyklejších oborů, které nabízejí české veřejné i soukromé vysoké školy. Zvířata a obory „budoucnosti“ Milovníci psů nechť věnují pozornost oboru Kynologie …

Veletrh MBA programů vás přesvědčí, že má tento titul smysl

Veletrh MBA programů vás přesvědčí, že má tento titul smysl

Letošní 4. ročník, online veletrhu profesního vzdělávání CAMBAS opět hostí Vysoká škola NEWTON. Podle Jiřího Koleňáka, člena předsednictva CAMBAS, je to signál směrem k veřejnosti, že kvalitní celoživotní vzdělávání nabývá v Česku stále většího významu. Online veletrh akreditovaných programů MBA se uskuteční 28. února 2024 od 17:00 a je určený všem zájemcům o studium MBA …